Ağlayan Kek
Bol sütlü, çikolatalı ve yağsız. Bu tatlıyı mutlaka deneyin :)
Malzemeler:
Krema:
Çikolata Sos:
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Süt ilave edilir. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya karışıma eklenir (kuru malzemeler elenirse iyi olur) . Kek karışımı yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. Kek fırından çıkınca bir-iki dakika bekletip, sıcakken iki bardak sütle ıslatılır. Dinlenmeye bırakılır. Sos için küçük bir tencerede un, kakao ve şeker karıştırılır. Üzerine su ve süt ilave edilir, ocağa alınır. Karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kaynatılır. Altı kapatılır, soğumaya bırakılır. Krem şanti 1.5 bardak sütle iyice çırpılır. Soğuyan kekin üzerine krem şanti yayılır. Kekin en üstüne çikolata sos dökülür. Buzdolabında iyice soğutulup servis yapılır.
- 4 yumurta
- 2 kaşık kakao
- 2 kaşık süt
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 kahve fincanı un
- 2 bardak süt (üzerine gezdirmek için)
Krema:
- 1 paket krem şanti
- 1.5 bardak süt
Çikolata Sos:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 kaşık kakao
- 1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Süt ilave edilir. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya karışıma eklenir (kuru malzemeler elenirse iyi olur) . Kek karışımı yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. Kek fırından çıkınca bir-iki dakika bekletip, sıcakken iki bardak sütle ıslatılır. Dinlenmeye bırakılır. Sos için küçük bir tencerede un, kakao ve şeker karıştırılır. Üzerine su ve süt ilave edilir, ocağa alınır. Karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kaynatılır. Altı kapatılır, soğumaya bırakılır. Krem şanti 1.5 bardak sütle iyice çırpılır. Soğuyan kekin üzerine krem şanti yayılır. Kekin en üstüne çikolata sos dökülür. Buzdolabında iyice soğutulup servis yapılır.
Bir gece buzdolabında beklerse kıvamı daha güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder