10 Temmuz 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu Kebap


Malzemeler
  • 500 gr. kıyma
  • 4 adet tırnaklı pide
  • 400 gr. yoğurt
  • 100 gr.salça
  • 200 ml. et suyu
  • 50 gr. tuz
  • karabiber
  • 1 yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 20 gr. un
  • 2 diş sarımsak
  • 40 gr. toz şeker
  • 100 gr. tereyağı
  • kekik, biberiye
  • maydanoz
Tarif
  • Soğanı rendeleyip, 1 diş sarımsağı ezin. Kıyma, soğan, 1 diş sarımsak, yumurta, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymayı eşit sekiz parçaya ayırın. Isıtılmış ızgarada köfteleri iyice pişirin. (Dilerseniz köftelerle birlikte domates ve biber de pişirerek yemeğinize ekleyebilirsiniz. )
  • Bir tencerede kızdırdığınız tereyağının içine 1 diş doğranmış sarımsak ekleyin ve kavurun. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar devamlı karıştırarak kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine et suyunu ekleyin ve orta ateşte 30 dakika pişirin.
  • Tırnaklı pideleri küp küp doğrayın. Pideleri tavada kızdırdığınız yağda soteleyin. Pideler iyice hallolduktan sonra soya sosunu ekleyip iki dakika kadar daha kavurun.
  • Servis tabağına pideleri koyun. Üzerine sırasıyla, sıçak salça sosunu ve çırpışmış yoğurdu dökün. Köfteleri yoğurdun üzerine dizin.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağı dökerek servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder