Fellah Köftesi
Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta akı
- Tuz
- Sosu İçin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 tane rendelenmiş domates
- Pul biber
Tarif
- Malzemenin tamamı çukur bir kapta göz kararı ile ılık su ile yoğrulur. Katı bir hamur kıvamına getirilir.
- Fındık büyüklüğünde yuvarlak alınıp, iki taraftan üstüne bastırılarak şekil verilir (bu arada el sürekli ıslatılır).
- Unlanmış tepsiye dizilir.
- Hepsi hazırlanınca kaynar suda yarım saat pişirilir.
- Süzülerek çıkarılan köfteler sosun içine atılır.
- Sosun içinde servis tabağına çıkarılır. Yeşil soğan, dereotu, maydanoz ince ince doğranıp bolca üzerine serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder