10 Temmuz 2013 Çarşamba

Fellah Köftesi

Fellah Köftesi


Malzemeler
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta akı
  • Tuz
  • Sosu İçin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tane rendelenmiş domates
  • Pul biber
Tarif
  • Malzemenin tamamı çukur bir kapta göz kararı ile ılık su ile yoğrulur. Katı bir hamur kıvamına getirilir.
  • Fındık büyüklüğünde yuvarlak alınıp, iki taraftan üstüne bastırılarak şekil verilir (bu arada el sürekli ıslatılır).
  • Unlanmış tepsiye dizilir.
  • Hepsi hazırlanınca kaynar suda yarım saat pişirilir.
  • Süzülerek çıkarılan köfteler sosun içine atılır.
  • Sosun içinde servis tabağına çıkarılır. Yeşil soğan, dereotu, maydanoz ince ince doğranıp bolca üzerine serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder