Gerekli Malzemeler:
- Pandispanya.
- 2 yemek kaşığı neskafe.
- 2 yemek kaşığı kakao.
- 2 bardak süt.
- Yarım bardak un.
- Yarım bardak şeker.
- Vanilya.
- 1 adet yumurta.
- 200 gram labne peyniri.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru aktararak 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Soğuduktan sonra enine 3 eşit parçaya kesin.
Süt, un, şeker, vanilya, kahve ve yumurta sarısını karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın ve içine labne peynirini ekleyerek mikserle karıştırın.
Pandispanyanın ilk katını tabağa yerleştirin.
1 yemek kaşığı granül kahveyi sıcak suyun içinde eritin ve keki ıslatın.
Hazırladığınız kremanın 1/3′ünü kekin üzerine yayın. Diğer katı üzerine yerleştirip aynı işlemi tekrarlayın.
Tramisu tatlısını buzdolabında 1 gece bekletin. Üzerine kakao serpiştirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder