10 Temmuz 2013 Çarşamba

Çok Çikolatalı Islak Kek

Çok Çikolatalı Islak Kek

Çok Çikolatalı Islak Kek tarifi
Çok Çikolatalı Islak Kek


Kek malzemesi:
  • 4 yumurta
  • 1.5 bardak toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 kaşık nişasta
  • 4 kaşık kakao
  • 1.5 su bardağı elenmiş un (kıvamı cıvık olursa 1-2 kaşık daha ekleyebilirsiniz)

Sos malzemesi:
  • 2 kaşık kakao
  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
  • 1 çay bardağı toz şeker

Çikolata sos malzemesi:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 2 kaşık kakao (bitter çikolata tercih ederseniz, 80 gr paketi benmari usulü eritebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (silme)
Yapılışı:
Çikolata sos için nişasta, un ve kakao bir tencerede karıştırılır. Üzerine süt ve su eklenir. Karıştırarak pişirilir. Şimdi soğuması için sosu bir kenara alıp kekimizi yapmaya başlayabiliriz.
Yumurta ve toz şeker derin bir kapta iyice köpürtülür. Süt ve sıvı yağ ilave edilir karıştırılır. Un, vanilya, kabartma tozu eklenir ve çırpma teli veya tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
 
Sos için toz şeker ve kakao karıştırılır. Tereyağı tencereye alınır, eritilir. Üzerine süt eklenir, kakao ve toz şeker karışımı eklenir, topaklanmaması için iyice karıştırılır. Kaynatılmaz, iyice ısınınca altı kapatılır...
 
Fırından çıkan kek 4-5 dakika dinlendirilir, üzerine sos gezdirilir. Buzdolabında dinlendikten sonra, soğumuş olan çikolata sosla buluşan kekimiz servise hazır...
Bekleyince dokusu farklılaştığı için, genelde keki dilimleyip servis tabağına aldıktan sonra sos gezdiririm...
Bu sevimli kekcik fındık ezmesiyle servis edildi. Sonuç muhteşem, Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder