13 Temmuz 2013 Cumartesi

Şekerpare

Gerekli Malzemeler:
2-3 su bardağı kadar un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı kadar Antep fıstığı veya badem
Şerbeti İçin Gerekenler:
2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

sekerpare 300x241 Şekerpare
Şekerpare
Şekerpare Tarifi:
Suyla şekeri ateşe koyun ve şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkın ve 1-2 dakika sonra ateşten alarak soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un ilave edebilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Ortasına birer adet Antep fıstığı veya badem batırın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 15 dakika kadar pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder