13 Temmuz 2013 Cumartesi

Tatlı

Gerekli Malzemeler:
  • 125 gr. kadar margarin(Küp küp kesilmiş).
  • 2 çorba kaşığı kadar pirinç unu.
  • 3/4 su bardağı un.
  • 2 çorba kaşığı udra şekeri.
  • 1/3 su bardağı kakao.
Süslemek İçin:
  • 150 gram kıyılmış beyaz çikolata
  • 1.5 çorba kaşığı kadar margarin.
  • 60 gram sütsüz eritmelik çikolata.
Tatlı Tarifi:
cikolatali rulolar 512496a08597e Çikolatalı Rulolar
Çikolatalı Rulolar
  • İlk önce ön hazırlık olarak fırını 160 derecede ısıtalım. İki adet fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayalım.
  • Margarin, pirinç unu, un, şeker ve kakaoyu varsa mutfak robotunda veya mikserin hamur karıştırma parçası vasıtası ile karıştıralım.
  • Karışım bütünleşene kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Hazırlamış olduğumuz hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alalım.
  • Çabuk hareketlerle yumuşayana kadar yoğuralım.
  • Karışımı dörde bölelim. Her parçayı 1 cm çapında uzun bir parça olana kadar yuvarlayalım.
  • Her bir parçayı 3 er cm uzunluğunda keselim.
  • Kesmiş olduğumuz parçaları hazırladığımız tepsilere yerleştirelim.
  • 10-12 dakika süre ile pişirelim.
  • Fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakalım.
  • Beyaz çikolata ve margarini küçük ısıya dayanıklı bir kapta karıştıralım.
  • Kaynar su dolu bir tencerenin içine oturtarak eriterek ateşten alalım.
  • Pişirdiğimiz ruloları erimiş çikolata karışımına yarıya kadar batıralım.
  • Kalan çikolatayıda tekrar eritip kağıt külahlara dolduralım.
  • Mini çikolatalı rulolar üzerine şekiller yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder