Gerekli Malzemeler:
- 125 gr. kadar margarin(Küp küp kesilmiş).
- 2 çorba kaşığı kadar pirinç unu.
- 3/4 su bardağı un.
- 2 çorba kaşığı udra şekeri.
- 1/3 su bardağı kakao.
- 150 gram kıyılmış beyaz çikolata
- 1.5 çorba kaşığı kadar margarin.
- 60 gram sütsüz eritmelik çikolata.
- İlk önce ön hazırlık olarak fırını 160 derecede ısıtalım. İki adet fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayalım.
- Margarin, pirinç unu, un, şeker ve kakaoyu varsa mutfak robotunda veya mikserin hamur karıştırma parçası vasıtası ile karıştıralım.
- Karışım bütünleşene kadar karıştırmaya devam edelim.
- Hazırlamış olduğumuz hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alalım.
- Çabuk hareketlerle yumuşayana kadar yoğuralım.
- Karışımı dörde bölelim. Her parçayı 1 cm çapında uzun bir parça olana kadar yuvarlayalım.
- Her bir parçayı 3 er cm uzunluğunda keselim.
- Kesmiş olduğumuz parçaları hazırladığımız tepsilere yerleştirelim.
- 10-12 dakika süre ile pişirelim.
- Fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakalım.
- Beyaz çikolata ve margarini küçük ısıya dayanıklı bir kapta karıştıralım.
- Kaynar su dolu bir tencerenin içine oturtarak eriterek ateşten alalım.
- Pişirdiğimiz ruloları erimiş çikolata karışımına yarıya kadar batıralım.
- Kalan çikolatayıda tekrar eritip kağıt külahlara dolduralım.
- Mini çikolatalı rulolar üzerine şekiller yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder