10 Temmuz 2013 Çarşamba

Daha Ne Olsun Keki

Daha Ne Olsun Keki

Daha Ne Olsun Keki tarifi
Çok sağlıklı, hafif ve besleyici bir pasta; Daha Ne Olsun Keki
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı erimiş tereyağı
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve iri çekilmiş ceviz
  • 1 kahve fincanı çekirdeksiz üzüm
  • 1 kahve fincanı badem 
  • 1limon kabuğu rendesi
  • 1 kahve fincanı kaju (kuruyemişleri fındık, yer fıstığı, antep fıstığı vb. kullanabilirsiniz)
  • 5-6 tane kuru kayısı
  • 2 su bardağı tam buğday unu
Arası için:
  • 1 paket krem şanti 
  • Yarım limon 
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Üzerine süt, erimiş soğumuş tereyağı ve sıvı yağ ilave edilir. Hafif karıştırılır. 1 bardak un eklenir karıştırılır, ikinci bardak unla beraber vanilya ve kabartma tozu eklenir. Karıştırırken yumurtanın köpüğü sönmemesi için yavaş dikkatli karıştırılır. Kuru kayısı küçük küçük doğranır, kuruyemişler iri şekilde öğütülür. Kuru üzüm suda bekletilip yıkandıktan sonra unlanır, fazla unu silkelenir. 1 limon rendelenir. Bütün malzemeler karışıma eklenir.
 
Çok az karıştırılır, bekletmeden yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede pişirilir. 
 
Fırından çıkarınca dinlenip, soğuması beklenir. Tepsiden çıkarılır. Keskin bir bıçak yardımıyla ikiye kesilir. Kekimiz tam buğday unuyla yapıldığı için dokusu hassas , dikkatli kesmek lazım.
1 su bardağı sütle krem şanti çırpılır. Yarım limon kabuğu rendesi ve zarları ayrılarak doğranan yarım limon eklenir. Kekin arasına sürülür. Krem şanti yerine evde krema hazırlanıp kullanılabilir. 2-3 kaşık süt ve 1 kaşık pudra şekeri karıştırılır. Kekin üzerine sürülür. Biz sosu tam çekmeden, üzerine birazda pudra şekeri eledik. Dayanamadık hemen dilimleyip yedik :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder