13 Temmuz 2013 Cumartesi

Ayva Tatlısı

Malzemeler:
  • 2 adet büyük ayva.
  • Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası.
  • 2 su bardağı toz şekeri.
  • Dövülmüş cevizin içi.
  • 1 adet orta boy elma rendesi.
  • Tarçın.
  • 2 adet yemek kaşığı şeker.
  • Kaymak.




Ayva Tatlısı Tarifi:
ayva tatlisi tarifi 300x227 Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Tarifi
  • Ayvaları soyup iki parçaya bölüyoruz.
  • Çekirdeklerini bir tabağın içine çıkartıp içlerini oyuyoruz.
  • Oyma işlemi bittikten sonra ayvaları çekirdekleriyle beraber bir tencereye alıyoruz.
  • 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığının ucuyla, fazla değil kırmızı gıda boyasından katıp karıştırıyoruz.
  • Bu karışımı da ayvaların üzerine ilave ediyoruz.
  • 2 su bardağı toz şekeri ve 2 bardak su ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya dek kaynatıyoruz.
  • Sonra ayvaları fırın tepsisine alıyoruz.
  • Bu arada rendelenmiş elmamızla ceviz içlerini, bir tutam tarçını ve 2 yemek kaşığı şekeri iyice karıştırıyoruz.
  • Bu karışımdan ayvaların üzerine ekleyip fırında üzeri hafif kızarıncaya dek pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra kaymakla servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder