- 2 adet büyük ayva.
- Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası.
- 2 su bardağı toz şekeri.
- Dövülmüş cevizin içi.
- 1 adet orta boy elma rendesi.
- Tarçın.
- 2 adet yemek kaşığı şeker.
- Kaymak.
Ayva Tatlısı Tarifi:
- Ayvaları soyup iki parçaya bölüyoruz.
- Çekirdeklerini bir tabağın içine çıkartıp içlerini oyuyoruz.
- Oyma işlemi bittikten sonra ayvaları çekirdekleriyle beraber bir tencereye alıyoruz.
- 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığının ucuyla, fazla değil kırmızı gıda boyasından katıp karıştırıyoruz.
- Bu karışımı da ayvaların üzerine ilave ediyoruz.
- 2 su bardağı toz şekeri ve 2 bardak su ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya dek kaynatıyoruz.
- Sonra ayvaları fırın tepsisine alıyoruz.
- Bu arada rendelenmiş elmamızla ceviz içlerini, bir tutam tarçını ve 2 yemek kaşığı şekeri iyice karıştırıyoruz.
- Bu karışımdan ayvaların üzerine ekleyip fırında üzeri hafif kızarıncaya dek pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kaymakla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder