Yalancı Kestane Pastası
Yalancı Kestane Pastası
Malzemeler:
- 4 yumurta (küçükse 5)
- 1.5 su bardağı kuru fasülye
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı (70 gr)
- 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
Sos için:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 kaşık kakao (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 5 kaşık şeker
- Yarım paket vanilya
- 50 gr bitter çikolata (şart değil)
Yapılışı:
Kuru fasülye akşamdan ıslatılır. Düdüklü tencerede haşlanır, süzülür. Soğuyunca robottan geçirilirek pürüzsüz bir kıvama getirilir. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Fasülye, kıyılmış ceviz, nişasta, erimiş soğumuş tereyağı ve en son kabartma tozu eklenir. Köpüğünü söndürmemeye dikkat ederek karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında,
150-160 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir (ben 45 dakika pişirdim)
.
Sos için küçük bir tencerede toz şeker, un, kakao iyice karıştırılır.
Çikolata benri usulü eritilir. Süt, su ve erimiş çikolata kuru
malzemelere eklenir, karıştırılır. 2-3 dakika kaynadıktan sonra tereyağı
ve vanilya eklenir. Ocaktan alınır. Kaymak tutmaması için arada
(soğuyana kadar) karıştırılır. Fırından çıkan pasta biraz soğutulur.
Sos üzerine gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder