10 Temmuz 2013 Çarşamba

Yalancı Kestane Pastası

Yalancı Kestane Pastası

Yalancı Kestane Pastası tarifi
Yalancı Kestane Pastası


Malzemeler:
  • 4 yumurta (küçükse 5)
  • 1.5 su bardağı kuru fasülye
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (70 gr)
  • 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

Sos için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık kakao (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 kaşık şeker
  • Yarım paket vanilya
  • 50 gr bitter çikolata (şart değil)

Yapılışı:
Kuru fasülye akşamdan ıslatılır. Düdüklü tencerede haşlanır, süzülür. Soğuyunca robottan geçirilirek pürüzsüz bir kıvama getirilir. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Fasülye, kıyılmış ceviz,  nişasta, erimiş soğumuş tereyağı ve en son kabartma tozu eklenir. Köpüğünü söndürmemeye dikkat ederek karıştırılır.

 
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında, 150-160 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir (ben 45 dakika pişirdim) .
 
Sos için küçük bir tencerede toz şeker, un, kakao iyice karıştırılır. Çikolata benri usulü eritilir. Süt, su ve erimiş çikolata kuru malzemelere eklenir, karıştırılır. 2-3 dakika kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenir. Ocaktan alınır. Kaymak tutmaması için arada (soğuyana kadar)  karıştırılır. Fırından çıkan pasta biraz soğutulur. Sos üzerine gezdirilir.
Pastanın dokusu çok yumuşak, sıcakken dağılabilir. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapmak daha iyi olur. 
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder