10 Temmuz 2013 Çarşamba

Ispanaklı Fıstıklı Yaş Pasta

Ispanaklı Fıstıklı Yaş Pasta

Ispanaklı Fıstıklı Yaş Pasta tarifi
Ispanaklı Fıstıklı Yaş Pasta


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincanı çekilmiş antep fıstığı
  • 400-500 gr kadar ıspanak
  • 2 su bardağı un(cıvık olursa biraz eklenebilir)
  • 1 paket krem Şanti(üzeri için)
  • 1 bardaktan bir parmak eksik soğuk süt
Krema Malzemeleri:
  • 2 bardak süt 
  • 2 kaşık un
  • 4 kaşık toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım paket vanilya
Yapılışı:
Krem şanti çırpılır, buzdolabında bekletilir. Krema için un ve toz şeker  tencereye alınır, iyice karıştırılır. Topaklanmaması için süt ve yumurta sonradan ilave edilir. Karıştırarak pişirilir. Tereyağı ve vanilya eklenir, 3-4 dakika pürüzsüz olması için çırpılır.Soğuması için bir kenara alınır. Ispanak yaprakları(sapları konmayacak) haşlanır, soğutulur. Süzülür ve sulu kalmaması için elde iyice sıkılır. Robotta püre haline getirilir. Eveet artık kekimize geçebiliriz. Yumurtalar ve toz şeker köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenir. Tahta kaşık veya bir çırpıcı tel yardımıyla karıştırılır. 

 
Ispanak püresi ve iri çekilmiş fıstık eklenir, karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya elenerek eklenir. Köpüğünün sönmemesi için fazla çırpılmaz.  
 
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür, 160-170 derecede önceden ısıtılmış fırında içini çekene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra ikiye kesilir. 5 kaşık sütle ıslatılır. Arasına krema sürülür. Üzerine diğer parça kapatılır 5 kaşık süt gezdirilir. En üste krem şanti sürülür, pastanın etrafı da krem şantiyle kapatılır. 
 
En üste ister benim gibi süt reçeli, ister hindistan cevizi ne isterseniz serpebilir, süsleyebilirsiniz. Buzdolabında bir gece beklerse kıvamı oturur, lezzeti daha güzel olur. 
Kolay gelsin :)
Afiyet Olsun...

Püf Noktası:

Malzemelerde fıstık var ama şart değil, kullanmayabilirsiniz. Kekin sönmemesi için ilk yarım saat fırının kapağını açmamak lazım. Yarım saat sonra ısıyı biraz düşürebilirsiniz, bu tamamen fırınla anlaşmaya, fırına alışmaya bağlı. Ben fırınımla anlaşamıyorum, kendisinden şikayetçiyim :)) Pastamı istediğim gibi pişirebilmek için baya çaba sarfetmem gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder