Künefe Tarifi
Künefe Tarifi
Künefe Tarifi için gerekli malzemeler:
- 250 gram tel kadayıf.
- 75 gram tereyağı.
- 150 gram dil peyniri.
Şerbeti için:
- 1.5 su bardağı toz şekeri.
- 1.5 su bardağı su.
Servis için:
- Kaymak veya vanilyalı dondurma.
- Toz halinde Antep fıstığı.
![Künefe Tarifi kunefe tarifi 300x212 Künefe Tarifi](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vFrdHtqmxt9-SlM47JghU5opUYM5zhSkdsoI1c8T15HHrzx6DxgCQ3LMelhprEL6JbCTofwPDskpfbzw47oZUU8uKmuRqmZN-KC5JJWxLa511JKOViZP3VihBMXgD-lOxWAvGWYXjZU4ghYsVyLtr0QEMK0R9_=s0-d)
Künefe Tarifi
Künefe Tarifi:
- Öncelikle yapışmaz yüzeyli tava veya künefe kaplarını tereyağı ile yağlayın.
- Künefe tarifi için hazırladığımız malzemelerden tel kadayıfları içlerine yerleştirin.
- Dil peynirini ince ince dilimleyerek kadayıfların üzerine
serpiştirin. Tereyağını küçük küp şeklinde doğrayarak peynirlerin
üzerine ilave edin. Üzerlerini tekrar tel kadayıf ile kapatın.
- 170 dereceye ayarlı fırında her iki tarafı da kızarıncaya dek pişirin.
- Şerbeti için su ile şekeri kaynatın.
- Künefe ılık halde iken sıcak şerbeti üzerine dökün.
- Toz Antep fıstığı serpip, kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder