13 Temmuz 2013 Cumartesi

Künefe Tarifi

Künefe Tarifi

Künefe Tarifi için gerekli malzemeler:
  • 250 gram tel kadayıf.
  • 75 gram tereyağı.
  • 150 gram dil peyniri.
Şerbeti için:
  • 1.5 su bardağı toz şekeri.
  • 1.5 su bardağı su.
Servis için:
  • Kaymak veya vanilyalı dondurma.
  • Toz halinde Antep fıstığı.
kunefe tarifi 300x212 Künefe Tarifi
Künefe Tarifi
Künefe Tarifi:
  • Öncelikle yapışmaz yüzeyli tava veya künefe kaplarını tereyağı ile yağlayın.
  • Künefe tarifi için hazırladığımız malzemelerden tel kadayıfları içlerine yerleştirin.
  • Dil peynirini ince ince dilimleyerek kadayıfların üzerine serpiştirin. Tereyağını küçük küp şeklinde doğrayarak peynirlerin üzerine ilave edin. Üzerlerini tekrar tel kadayıf ile kapatın.
  • 170 dereceye ayarlı fırında her iki tarafı da kızarıncaya dek pişirin.
  • Şerbeti için su ile şekeri kaynatın.
  • Künefe ılık halde iken sıcak şerbeti üzerine dökün.
  • Toz Antep fıstığı serpip, kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder