13 Temmuz 2013 Cumartesi

Tulumba Tatlısı

Malzemeler:
1 su bardağı süt.
1,5 su bardağı kadar un.
1 yemek kaşığı margarin.
2 adet yumurta.
Sıvı yağ.
Şerbeti için gerekenler:
3 su bardağı su.
2 su bardağı toz şeker.
1 dilim limon.
Tarifi:
ev yapımı tulumba tatlısı Ev Yapımı Tulumba Tatlısı
Tulumba Tatlısı
Tulumba tatlısı şerbeti için su ve toz şekerini bir tencere içinde kaynatın. Limon dilimi ekleyerek soğumaya bırakın. Sütü ve margarini başka bir tencereye koyun ve yağ eriyince unu ilave edin. İyice karıştırın, ocaktan alın, soğuyunca yumurtaları ilave edin ve sıkma torbasına alın. Sıvı yağı tavaya koyun. Sonra torbayı tavaya küçük küçük sıkarak kızartın. Soğuk şerbeti ilave edin ve 10 dakika bekletin. Tulumba tatlısı servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder