10 Temmuz 2013 Çarşamba

Portakallı Kek

Portakallı Kek

Portakallı Kek tarifi
Yumuşacık bir kek, mis gibi portakal kokulu anne keki...
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal kabuğunun  rendesi
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

Yumurta ve şeker derin bir çırpma kabına alınır. Mikserle iyice köpürtülür, Üzerine yağ, süt ve portakal kabuğu eklenerek karıştırılır. Un azar azar ilave edilirken kabartma tozu ve vanilya koyulur. Köpüğünü indirmeden biraz karıştırılıp, Yağlanan tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırına verilir (180 derece). Yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Dilerseniz kek yapmanın püf noktalarına bir göz atın :)
          

Afiyet Olsun
Püf Noktası:

Bu malzeme miktarları dikdörtgen borcam tepsi için uygun miktarlardır. Keki kalıpta yapacaksanız ve miktarın fazla olduğunu düşünürseniz, yarısını uygulayıp bir paket kabartma tozuyla yapabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder