Sütlü İrmik Tatlısı
Gerekli Malzemeler:
- 1 kg. süt.
- 2 Su bardağı kadar şeker.
- 1 Su bardağı ile irmik.
- 1 Su bardağı su.
- Vanilya.
- 3 yemek kaşığı kadar su.
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi:
- İrmik tatlısı için öncelikle şeker,vanilya ve irmiği bir tencere içine alarak karıştırınız.
- Sütü yavaş yavaş ilave ederken aynı zamanda ateş üzerinde karıştırarak kaynatınız.
![Sütlü İrmik Tatlısı sutlu irmik tatlisi 5124959f12974 Sütlü İrmik Tatlısı](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sPiptIvQ5QJlebGVXQdjJ3eRk_VjkdycO3I-zF_E1Yvfj4jAzT571o8TOtPaD7wgbX1tD0wtAGUa_muIjbA6onZt5RJw2JRaBsKDtOurwawd4FOPktE31y8cTyN6OSuBMtGIyfoga1NPoB2j4ymw0vwbN-ZiLRul-DWw=s0-d)
Sütlü İrmik Tatlısı
- Bir iki taşım kaynattıktan sonra koyulaşmaya başlayınca ateşten alınız.
- 2-3 kaşık su ile her tarafı ıslatılmış olan küçük tepsi ya da kalıba boşaltınız.
- Ilıklaştıktan sonra ise buzdolabına koyun ve 1 gün kadar bekletiniz.
- Daha sonra ters çevirerek servis tabağına alınız.
- İrmik tatlısı üzerini dövülmüş fındık,hindistan cevizi ya da tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder