13 Temmuz 2013 Cumartesi

Cevizli Sarma Kadayıf


cevizli sarma kadayif 5124946c795d5 Cevizli Sarma Kadayıf


 
Gerekli Malzemeler:

  • 300 gram kadar tel kadayıf.
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi.
  • 1 çay kaşığı tarçın.
  • 150 gram tereyağı.
Şerbet için:
  • 2 su bardağı su.
  • 2 su bardağı toz şekeri.
  • 25 gram tereyağı.
  • 1 çay kaşığı limon suyu.
Süslemek için:
  • 8-10 adet yarım ceviz içi.
    Cevizli Sarma Kadayıf Tarifi:

    Kadayıf Sarması
  • Çekilmiş haldeki ceviz içlerine tarçın ekleyerek karıştırın.
  • Kadayıfı tutamlar şeklinde ayırarak 8 eşit parçaya bölün.
  • Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde yayarak ortalarına tarçınlı ceviz içini paylaştırın.
  • Kadayıfları rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin.
  • Tereyağını eriterek her kadayıf parçasının üzerine 1-2 kaşık yağ gezdirin.
  • Daha önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kadayıflar pembeleşene dek pişirin.
  • Tozşekerle suyu bir tencere içinde kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan birkaç dakika kadar sonra 25 gram tereyağı ilave edin.
  • Limon suyunu ekleyerek karıştırın ve şerbeti ocaktan alın.
  • Kadayıfı fırından alın ve sıcak şerbeti hemen üzerine gezdirin.
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra cevizli sarma kadayıf servis yapılabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder