Gerekli Malzemeler:
- 300 gram kadar tel kadayıf.
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi.
- 1 çay kaşığı tarçın.
- 150 gram tereyağı.
- 2 su bardağı su.
- 2 su bardağı toz şekeri.
- 25 gram tereyağı.
- 1 çay kaşığı limon suyu.
- 8-10 adet yarım ceviz içi.Cevizli Sarma Kadayıf Tarifi:Kadayıf Sarması
- Çekilmiş haldeki ceviz içlerine tarçın ekleyerek karıştırın.
- Kadayıfı tutamlar şeklinde ayırarak 8 eşit parçaya bölün.
- Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde yayarak ortalarına tarçınlı ceviz içini paylaştırın.
- Kadayıfları rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin.
- Tereyağını eriterek her kadayıf parçasının üzerine 1-2 kaşık yağ gezdirin.
- Daha önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kadayıflar pembeleşene dek pişirin.
- Tozşekerle suyu bir tencere içinde kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan birkaç dakika kadar sonra 25 gram tereyağı ilave edin.
- Limon suyunu ekleyerek karıştırın ve şerbeti ocaktan alın.
- Kadayıfı fırından alın ve sıcak şerbeti hemen üzerine gezdirin.
- Şerbetini çekip soğuduktan sonra cevizli sarma kadayıf servis yapılabilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder