10 Temmuz 2013 Çarşamba

Limonlu Üzümlü Topkek

Limonlu Üzümlü Topkek

Limonlu Üzümlü Topkek tarifi
Limonlu Üzümlü Topkek


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1.5 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 limon
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığının ucuyla karbonat
  • 2 bardak un (gerekirse biraz daha eklenebilir)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Yumurta ve toz şeker köpürene kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ ilave edilir, telle hafif karıştırılır. Limon iyice yıkanıp(tercihen sebze fırçasıyla) kurulanır. Kabuğu rendenin ince tarafıyla rendelenir. Suyu sıkılır. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve 1 yemek kaşığı şeker kaşıkla ezerek karıştırılır ve kek hamuruna eklenir (limon kabuğunun aromasının çıkması için keki çırpmaya başlamadan önce yapılabilir) . 1 bardak un elenerek ilave edilir. Fazla çırpmadan karıştırılır. 2. bardak un ilave edilirken kabartma tozu ve vanilya ile beraber elenerek ilave edilir, karıştırılır. Yıkanıp, kurutulan üzümler una bulanır. Fazla unu silkelenir ve karışıma ilave edilir.

 
Fırın 180 dereceye ayalanır, ısıtılır. Muffın kaplarına yarıyı az geçecek şekilde hazırlanan kek karışımından dökülür. Üzerine istenirse damla çikolata serpilir. Bekletmeden fırına verilir.
 
Üzeri pembeleşene kadar pişirilir, soğutulur. Servis yapılır.
Afiyet Olsun...
Not: Yeni muffin kapları aldım çok pratik. Yayıldı, döküldü derdi yok. Pasta malzemeleri satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder