13 Temmuz 2013 Cumartesi

Brownie

Malzemeler:
  • 100 gram margarin.
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr).
  • 1,5 su bardağından 1 parmak az un (150 gr).
  • 2 çay bardağı toz şekeri (150 gr).
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu.
  • Yarım çay kaşığı tuz.
  • 1 tane yumurta.
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (100 gr).
  • 2 yemek kaşığı kakao.
  • 1 paket vanilya.


Brownie Tarifi:
brownie tarifi 300x233 Brownie Tarifi
Brownie Tarifi
  • Fırınınızı 180°C  sıcaklıkta ısıtın.
  • Kare bir kek kalıbını (ısıya dayanıklı cam kalıp da olabilir) yağlayın ve hafifçe unlayın.
  • Yayvan bir tencerenin içini yarısına kadar su ile doldurun.
  • İri parçalara ayrılmış çikolatayı ve margarini ısıya dayanıklı bir kabın içine koyduktan sonra tencerenin içine oturtun ve ateşe koyun.
  • Orta ateşte arasıra karıştırmak suretiyle yağın erimesini sağlayın.
  • Kabı tencerenin içinden alarak çikolatalı karışımı ışımaya bırakın.
  • Unu, kabartma tozunu, tuzu, vanilyayı ve kakaoyu bir kaba birlikte eleyin ve karıştırın.
  • Yumurta ve şekeri geniş bir kasede nikserin orta hızında 1 dakika çırpın.
  • Çikolatalı karışımı ilave edin.
  • Unlu karışımı da ilave edin.
  • Tahta kaşık yardımıyla altüst ederek karıştırın.
  • Cevizi ilave edin, tekrar karıştırın.
  • Kek kalıbına karışımı dökün.
  • Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Brownie fırından çıktığında içi çiğ köfte gibi görünecektir.
  • Şayet pişirmeye devam ederseniz, soğuduktan sonra çok kuru olacağından süreyi aşmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Brownie`yi soğuduktan sonra kare dilimlere keserek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder