Malzemeler:
- 100 gram margarin.
- 1 paket bitter çikolata (80 gr).
- 1,5 su bardağından 1 parmak az un (150 gr).
- 2 çay bardağı toz şekeri (150 gr).
- 1 çay kaşığı kabartma tozu.
- Yarım çay kaşığı tuz.
- 1 tane yumurta.
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (100 gr).
- 2 yemek kaşığı kakao.
- 1 paket vanilya.
- Fırınınızı 180°C sıcaklıkta ısıtın.
- Kare bir kek kalıbını (ısıya dayanıklı cam kalıp da olabilir) yağlayın ve hafifçe unlayın.
- Yayvan bir tencerenin içini yarısına kadar su ile doldurun.
- İri parçalara ayrılmış çikolatayı ve margarini ısıya dayanıklı bir kabın içine koyduktan sonra tencerenin içine oturtun ve ateşe koyun.
- Orta ateşte arasıra karıştırmak suretiyle yağın erimesini sağlayın.
- Kabı tencerenin içinden alarak çikolatalı karışımı ışımaya bırakın.
- Unu, kabartma tozunu, tuzu, vanilyayı ve kakaoyu bir kaba birlikte eleyin ve karıştırın.
- Yumurta ve şekeri geniş bir kasede nikserin orta hızında 1 dakika çırpın.
- Çikolatalı karışımı ilave edin.
- Unlu karışımı da ilave edin.
- Tahta kaşık yardımıyla altüst ederek karıştırın.
- Cevizi ilave edin, tekrar karıştırın.
- Kek kalıbına karışımı dökün.
- Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Brownie fırından çıktığında içi çiğ köfte gibi görünecektir.
- Şayet pişirmeye devam ederseniz, soğuduktan sonra çok kuru olacağından süreyi aşmamaya dikkat etmelisiniz.
- Brownie`yi soğuduktan sonra kare dilimlere keserek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder