10 Temmuz 2013 Çarşamba

Islak Kek

Islak Kek

Islak Kek tarifi
Çiğ yumurta kullanılmadan hazırlanan bir sos ve nefis bir ıslak kek...
Kek Malzemesi:
  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 kaşık kakao
  • Aldığı kadar un

Sos Malzemesi:
  • 1.5 bardak süt
  • 3 kaşık kakao
  • Yarım bardak şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı vanilya


Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır. Süt, sıvı yağ eklenir. Telle karışımın köpüğü sönmesin diye hafifçe karıştırılır. Un ve kabartma tozu elenir, ilave edilir. Karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede 30-35 dakika pişirilir. 
 
Sos için süt ısıtılır, kaynatılmaz. Şeker ve kakao iyice karıştırılır. Üzerine sıcak süt, sıvı yağ, vanilya eklenir., karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Kek fırından çıkınca 4-5 dakika beklenir, ılık sos üzerine gezdirilir. 
 

Afiyet Olsun...

Püf Noktası:

Kakao miktarı size fazla gelirse azaltabilirsiniz. Çikolata aroması istiyorsanız bu miktarlar uygun olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder