Lorlu Kurabiye
Lor peynirli, yumuşacık kurabiye...
Merhabalar
dostlarım, yaz tatili olduğu için çocuklar evde ve bizim ''canımız
sıkılıyoo'' :) Dışarıya gitsek aynı, anneanneye gitsek aynı. Televizyon
ve bilgisayar konusunda da ben dikkat etmeye çalışıyorum. Sonuçta 3
çocuklu bir anne olarak bir tespit yapmak istiyorum, '' eğitim şart''
yani okul ne faydalı bir şey :)) Öğretmen arkadaşlarım bu tespite ne
der bilmiyorum ama...
Evdeyseniz can sıkıntısına ne iyi gelir, pamuk gibi yumuşacık bir kurabiye iyi gelir. Çocuklar yardım eder. Fırının başında pişmesini bekler. Afiyetle yer...
Malzemeler:
1 fincan toz şeker ve 1 yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırma kabında yoğrulur. Hamur resmini kıvamının görünmesi için özellikle yakından çektim.
Evdeyseniz can sıkıntısına ne iyi gelir, pamuk gibi yumuşacık bir kurabiye iyi gelir. Çocuklar yardım eder. Fırının başında pişmesini bekler. Afiyetle yer...
Malzemeler:
- 2 yumurta (birinin akı dışına ayrılcak)
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı (margarin de olabilir)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı toz şeker (ölçtüm tam 300 gr geldi)
- 500 gr taze tuzsuz lor peyniri
- Yarım limon kabuğu rendesi (şart değil)
- 1 paket vanilya
- 1.5 paket kabartma tozu
- 600 gr un (cıvık olursa 1 fincan kadar ekleyebilirsiniz)
- 1 fincan toz şeker (üzeri için)
1 fincan toz şeker ve 1 yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırma kabında yoğrulur. Hamur resmini kıvamının görünmesi için özellikle yakından çektim.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır, yuvarlanır. Önce
yumurta akına sonra toz şekere bulanır. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye
dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 190-200 derecede 20 dakika kadar
pişirilir (fırınınız çok harlıysa dereceyi biraz düşürün, 15 dakika
sonra kontrol edin) . Üzeri kızarmadan önce alt kısmı koyulaşabilir...
Kurabiyemiz yumuşacık, pamuk gibi olmalı bu nedenle hamur kıvamının resimde görüldüğü gibi yumuşak olması gerekiyor. Fırında fazla tutmamaya özen gösterin sertleşebilir. Taze tüketilince daha güzel oluyor. Buzdolabında muhafaza ederseniz tazeliğini bir kaç gün muhafaza eder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder