13 Temmuz 2013 Cumartesi

Portakallı Sünger Kek Tarifi

portakalli sunger kek 512495ddea213 Portakallı Sünger KekGerekli Malzemeler:
  • 4 adet yumurta.
  • 1 bardak kadar un.
  • 1 bardak toz şeker.
  • Yarım kaşık kabartma tozu.
  • Yarım bardak portakal suyu.
  • 4 kaşık sıvıyağ.
  • 1 paket vanilya.
  • 1 tane portakal.
  • 1 paket bitter çikolata.
  • Yarım bardak krema.
  • Yarım kaşık ince kıyılmış portakal kabuğu.
  • Portakallı Sünger Kek Tarifi:


  • Yumurtaların sarısını ayırın, bir kabın içinde un,toz şeker ve kabartma tozunu karıştırın.
  • Yumurta sarısı ile birlikte portakal suyu, sıvıyağ, vanilya ve portakal kabuğunu karıştırın.
  • Yumurta aklarını ayrı bir kabın içinde az bir miktar tuz ile çırparak kar haline getirin.
  • Daha sonra unlu karışımı ekleyin.
  • Hamuru kek kalıbının içine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 55 dakika süre ile pişirin.
  • Keki fırından çıkartarak soğuması için bekleyin.
Sosu İçin:
  • Çikolatayı benmari usulü eritin ve kremayı ekleyerek karıştırın. Ocaktan alın ve portakalın kabuğunu rendeleyerek ilave edin. Sosu soğumuş olan kekin üzerine gezdirin ve portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder