- 4 tane yumurta.
- Krema.
- 1 su bardağı un.
- Tereyağı.
- 1 su bardağı şekeri.
- 1 tatlı kaşığı vanilya.
- 1 limon kabuğu.
- 500 gram süzme yoğurt.
- 1 paket puding vanilyası.
Cheese Cake Tarifi:
1. Aşama
- 4 yumurta akı, mikserde kar haline getirilip bir kaba koyulup buzdolabında bekletilir. 1 kase krema da mikserle çırpılıp buzdolabında bekletilir.
- 1 Su bardağı Un (200 Gr.)75 gr, tereyağı, 1 yumurta, 1 su b. şeker, 1 tatlı kaşığı vanilya, 1 limon kabuğu rendesinin yarısı, bütün bu malzemelerin hepsini karıştırılıp kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamuru elimizle yağlanmış tepsiye ince bir şekilde tepsinin kenarları dahil olmak üzere yayılır.
- 100 gr. tereyağı, 4 yumurta sarısı, 1 vanilya, 500 gr. Süzme yoğurt (torba yoğurdu), 1 paket Puding Vanilyası (Dr. Oetker),1 limon kabuğu rendesinin yarısı, 4 yemek kaşığı şeker, 1 kase çiğ krema (önceden çırpılıp dolaba konulacak)
- Önce tereyağ ve şeker çırpılıp, daha sonra yumurta sarısı eklenecek, limon kabuğu, puding vanilyasını ilave et mikserde çırpıp daha sonra krema ve yumurta aklarını ilave ederek çokaz karıştırılıp (yumurta akları kaybolmasın ve sönmemesine dikkat edilecek) hazırlanan hamurun üzerine dökülecek. 170-180 C önceden ısıtılmış fırında 1 saat süre ile pişirin.
- Soğuyunca servis yapın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder