13 Temmuz 2013 Cumartesi

Fırın Sütlaç

Malzemeler:
  • Yarım su bardağı kadar pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
Fırın Sütlaç Tarifi:
  • Pirinci yarım saat süre ile ılık suda bekletin.
  • Bol su ile yıkayın ve süzün.
  • 1 bardak su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişirin.
  • Süt, vanilya ve şekeri ekleyerek pirinç iyice
    firin sutlac Fırın Sütlaç
    Fırın Sütlaç
    yumuşayıncaya dek karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezerek sütlaca ilave edin.
  • 4-5 dakika kadar daha karıştırarak kaynatın.
  • Bir kap içinde yumurta sarısını çırpın.
  • 1 kepçe sütlaç ilave edin.
  • Karışımı sütlaca ilave ederek karıştırın.
  • Bir taşım daha kaynatarak tencereyi ocaktan alın.
  • Sütlacı kaselere paylaştırarak fırın tepsisine dizin.
  • Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.
  • Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye dek fırınlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder