Fırın Sütlaç
Malzemeler:
- Yarım su bardağı kadar pirinç
- 1 su bardağı su
- 5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
Fırın Sütlaç Tarifi:
- Pirinci yarım saat süre ile ılık suda bekletin.
- Bol su ile yıkayın ve süzün.
- 1 bardak su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişirin.
- Süt, vanilya ve şekeri ekleyerek pirinç iyice
![Fırın Sütlaç firin sutlac Fırın Sütlaç](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tfOm7sigz18ROc6DI8YxA4uOu-JUpDaEyrACBizc0rZQXofeNNg9ez_MqmveAgrMwFMVlYdku2tp_9ttbbfKufeQRZHIZsj5M0KWmp71Gx5S5WXhcXyK5VQHaVGpWj9vArfLBLS4y4udnQhdyh=s0-d)
Fırın Sütlaç
yumuşayıncaya dek karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezerek sütlaca ilave edin.
- 4-5 dakika kadar daha karıştırarak kaynatın.
- Bir kap içinde yumurta sarısını çırpın.
- 1 kepçe sütlaç ilave edin.
- Karışımı sütlaca ilave ederek karıştırın.
- Bir taşım daha kaynatarak tencereyi ocaktan alın.
- Sütlacı kaselere paylaştırarak fırın tepsisine dizin.
- Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.
- Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye dek fırınlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder