10 Temmuz 2013 Çarşamba

Cevizli Elma Dolması

Cevizli Elma Dolması

Cevizli Elma Dolması tarifi
Cevizli Elma Dolması

Malzemeler:
  • 1 kg elma (küçük ve sert elmalardan)
  • 1.5 çay bardağı toz şeker (azaltabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı su
  • Ceviz
  • Tarçın

Yapılışı:
Elmalar soyulur, çekirdekleri çıkarılır. Tencereye dizilir. Ortalarına toz şeker doldurulur. Kalan şeker kenarlarına serpilir. Elma çekirdekleri temizlenir (2-3 elmanın çekirdeği yeterli) . Çubuk tarçınla  beraber tencereye eklenir,  ocağa alınır.  Su gezdirilir. Altı kısılır.

 
Kapağı kapatılır, kısık ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir (bu aşama en az 1.5 saat sürüyor :))
Ama merak etmeyin akıllı uslu kendi kendine pişiyor, çok kolay. Elmalar yumuşadı, suyunu çekti ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. 
 
Tatlımız kıvama geldiğinde, tencerede biraz şerbeti kalıyor. 3-4 kaşık şerbet, kıyılmış ceviz ve tarçın iyice karıştırılır. Elmalar soğuyunca tatlı kaşığı yardımıyla içleri doldurulur. Servis tabağına alınır. Üzerlerine birer tatlı kaşığı şerbetinden gezdirilir. 
Dilerseniz servis yaparken üzerini krem şantiyle süsleyebilirsiniz...
Elma çekirdeklerin içerdiği pektin sayesinde şerbeti mis kokulu bir jöle halini alıyor. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder