Cevizli Elma Dolması
Cevizli Elma Dolması
Malzemeler:
- 1 kg elma (küçük ve sert elmalardan)
- 1.5 çay bardağı toz şeker (azaltabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı su
- Ceviz
- Tarçın
Yapılışı:
Elmalar soyulur, çekirdekleri çıkarılır. Tencereye dizilir. Ortalarına toz şeker doldurulur. Kalan şeker kenarlarına serpilir. Elma çekirdekleri temizlenir (2-3 elmanın çekirdeği yeterli) . Çubuk tarçınla beraber tencereye eklenir, ocağa alınır. Su gezdirilir. Altı kısılır.
Kapağı kapatılır, kısık ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir (bu aşama en az 1.5 saat sürüyor :))
Ama merak etmeyin akıllı uslu kendi kendine pişiyor, çok kolay. Elmalar yumuşadı, suyunu çekti ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Ama merak etmeyin akıllı uslu kendi kendine pişiyor, çok kolay. Elmalar yumuşadı, suyunu çekti ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Tatlımız kıvama geldiğinde, tencerede biraz şerbeti kalıyor. 3-4 kaşık
şerbet, kıyılmış ceviz ve tarçın iyice karıştırılır. Elmalar soğuyunca
tatlı kaşığı yardımıyla içleri doldurulur. Servis tabağına alınır.
Üzerlerine birer tatlı kaşığı şerbetinden gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder