Gerekli Malzemeler:
- 3 tane elma.
- 1 paket bisküvi.
- 1 su bardağı kadar ceviz içi.
- 1 çorba kaşığı süt.
- 1 su bardağı şeker.
- 1 çorba kaşığı kadar un.
- 3 çorba kaşığı kakao.
- 1 çorba kaşığı nişasta.
- 2 adet yumurtanın sarısı.
- 1 paket vanilya.
- 1 şişe süt.
- 3 çorba kaşığı margarin.
- Üzeri için fındık.
- Elmaları rendeleyin. Sade bisküvi, bir çorba kaşığı süt ve dövülmüş ceviz içini karıştırarak hamur haline getirin.
- Bu hamurlardan küçük küçük toplar yapın.
- Sosu hazırlamak için sütü, şekeri, kakoyu, nişastayı, unu, vanilyayı ve margarini bir kabın içinde karıştırarak ocakta sos kıvamına gelene kadar pişirin.
- Sosu profiterollerin üzerine dökün ve dövülmüş fındık serpin.
- Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder