13 Temmuz 2013 Cumartesi

Çikolatalı Turta

Çikolatalı Turta
  • 125 gram margarin.
  • 4 tane yumurta.
  • 1 bardak şeker.
  • kakao.
  • 1 kahve fincanı süt.
  • 1,5 su bardağı un.
  • kabartma tozu.




Çikolatalı Turta Tarifi:
  • Çikolatalı turta için öncelikle 2 bardak sütün yarım bardağını ayırın ve kalanını ocağa koyun.
    cikolatali turta 300x158 Çikolatalı Turta
    Çikolatalı Turta
  • Yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelinceye dek karıştırın.
  • Kaynayan süte azar azar karıştırarak ilave edin ve 2-3 dakika kadar pişirerek ocaktan alın.
  • Diğer yanda ise yumuşak margarini şeker ile karıştırın.
  • Yumurtaları ilave edin.
  • Süt ve kakaoyu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • En son olarak un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin ve son kez karıştırın.
  • Elde ettiğiniz kaşımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
  • Üzerine soğuttuğunuz kakaolu sosu dökerek kenarlara fazla yaklaştırmadan yayın.
  • En üste kalan hamuru dökün ve kaşık ile düzeltin.
  • 180 C derece de ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirin. Çikolatalı turta servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder