- 125 gram margarin.
- 4 tane yumurta.
- 1 bardak şeker.
- kakao.
- 1 kahve fincanı süt.
- 1,5 su bardağı un.
- kabartma tozu.
Çikolatalı Turta Tarifi:
- Çikolatalı turta için öncelikle 2 bardak sütün yarım bardağını ayırın ve kalanını ocağa koyun.
- Yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelinceye dek karıştırın.
- Kaynayan süte azar azar karıştırarak ilave edin ve 2-3 dakika kadar pişirerek ocaktan alın.
- Diğer yanda ise yumuşak margarini şeker ile karıştırın.
- Yumurtaları ilave edin.
- Süt ve kakaoyu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- En son olarak un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin ve son kez karıştırın.
- Elde ettiğiniz kaşımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
- Üzerine soğuttuğunuz kakaolu sosu dökerek kenarlara fazla yaklaştırmadan yayın.
- En üste kalan hamuru dökün ve kaşık ile düzeltin.
- 180 C derece de ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirin. Çikolatalı turta servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder